Világra szóló lakodalom Tégláson

Tudjon meg többet

Tégláson minden évben újra és újra megdöbbenünk, mennyire figyelnek egymásra és mennyire koncentrálnak a gyerekek a regionális találkozón. Közel 150-en voltak, mégis fantasztikus csöndben várták a DIA bemelegítő játékait, és vezető koreográfusunk, Vári Berci instrukcióit. A nap hőse mégis Losonczi Benjámin volt, aki gond nélkül elkezdte a nagy közös próbát, míg Berci autója lerobbant Debrecennél.

Ahogy Iván Ildikó, a helyi tértáncos csapat egyik szíve és lelke elmesélte nekünk, Tégláson már elkezdték kinevelni a táncos utánpótlást: a legkisebbek már alig várják, hogy ők is csatlakozhassanak a TérTáncKoncerthez. A pedagógusok értéket, élményt látnak a programban, ezt pedig a diákoknak is átadják.

A Zenevár alatt kiderült, hogy van azért a gyerekekben némi rejtett hangerő: a fiúk sorra táncoltatták meg hárfaművészünket, Polónyi Ágit, a lányok pedig tubásunkkal, Bazsinka Józseffel, és ütősünkkel, Herboly Lacival táncoltak. Soha nem fogjuk elfelejteni azt az örömöt és önfeledtséget, amit a gyerekek arcán láttunk. Meg is mutatjuk Kurcsák István, Janca Dániel és Benkő M. Fanni képein keresztül.

A téglási regionális találkozón részt vevő iskolák: II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és AMI, Papi Kölcsey Ferenc Általános Iskola Iskola, InDahouse Hungary Program (Szociális Innováció Alapítvány), Papi Kölcsey Ferenc Általános Iskola Nyírlövői Tagiskolája, Hétvezér Baptista Általános Iskola, Óvoda és AMI, Eötvös József Általános Iskola és AMI

A gyerekeket betanító tánctanárok: Losonczi Benjámin, Majoros Angéla,Csabai Viktória és Szűcs Ilona