TérTáncTalálkozó: Katalizátorok találkoztak

Tudjon meg többet

Elkezdődtek a 2017-es TérTánc fellépés előkészületei. Ez nem csak azt jelenti, hogy elkészül a koreográfia, és megkezdődnek a táncpróbák, hanem azt is, hogy felkészítjük a pedagógusokat és a tánctanárokat a rájuk váró feladatokra, kihívásokra. Márpedig lesznek ilyenek. Bármennyire is motiváló, izgalmas, egyedi ez a projekt, a fellépéshez vezető út komoly elköteleződést, kitartást, szorgalmat igényel a gyerekek részéről, amihez szükségük van a felnőtt segítők támogatására.

Ehhez mi szeretnénk minden segítséget megadni a pedagógusok és tánctanárok számára, ezért egy módszertani füzetet szerkesztettünk sok hasznos információval, ötlettel, gyakorlattal.

20170116_124114

Közben azon is dolgozunk, hogy a gyakorlás mellett más tevékenységekben is részt vehessenek a gyerekek a helyi közösségekben, hogy a közös alkotás teremtette közösség a táncon túl is számíthasson a tagjaira, egymásra.
Salgótarjánban már el is indult egy szép folyamat: önkéntes középiskolások szerveztek egy interaktív karácsonyi napot a tértáncos gyerekeknek (erről is hamarosan tudósítunk).

És akkor felmerül a kérdés: kik azok a katalizátorok? Mindazok, akik azon dolgoznak, hogy a résztvevő helyi közösségek odafigyeljenek a hátrányos helyzetű gyerekekre, segítsék a fejlődésüket, teremtsenek számukra olyan lehetőségeket, amelyeken keresztül sikerélményekhez jutnak.

Nagyon izgalmas lesz a következő néhány hónap!