TérTáncKoncert 2018: a munka elkezdődött

Tudjon meg többet

2018-ban is lesz TérTáncKoncert, az idei eseménynek 24 iskola 526 tanulójával vágunk neki, és már el is kezdtük a készülődést. Az első és legfontosabb lépés, hogy a táncoló gyerekekkel foglalkozó tanárok és tánctanárok kellő inspirációval és pedagógiai munícióval felvértezve kezdjenek hozzá a több hónapos próbaidőszaknak. Ebben segít nekünk partnerünk, a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány, akik két felkészítő workshopot is tartanak a projektben résztvevőknek.

A TérTáncKoncert  célja az, hogy a gyerekek a Budapesti Fesztiválzenekarral együtt egy művészeti produkciót hozzanak létre, de emellett ugyanilyen fontosnak tartjuk, hogy a próbák, a fellépések, és az összes többi program során számos más készségük is fejlődjön: együttműködés, csapatmunka, kitartás, empátia, figyelem, a hosszabb távú célokért való küzdés, önfegyelem. Szeretnénk megmutatni, hogy a legkülönbözőbb származású és hátterű gyerekek között is fantasztikus együttműködés jöhet létre, sőt, barátságok is köttethetnek.

Rengeteg ötlet, lelkesedés és szuper gondolat hangzott el az első, január 13-i alkalom során a pedagógusokkal. A következő csapattal január 22-én találkozunk.