Kölcsey Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Sajószöged

Tudjon meg többet

„Csodálattal néztük a műsort”

Iskolánk a tavalyi évben már sikeresek rész tudott venni ebben a csodálatos programban, melyen mind a táncot betanító pedagógus, mind a gyerekek és a kollégák nagy elismeréssel nyilatkoztak. Fantasztikus élményt kapott mindenki egyaránt és szeretnénk ismét ezt átélni egy másik csoporttal, hogy még több gyermek ismerje meg ezt a világot is. Szükség van ezekre a programokra, hiszen nagyon sok gyermek (felnőtt) még nem tudott eljutni akár Magyarország fővárosába sem, komolyzenei koncertre sem.

Tapasztalat alapján mondom, a tavalyi évben láttam a felnőtteket is, hogy milyen csodálattal hallagaták és nézték a műsort. Ezt szeretnénk még látni.

Amit tudni kell rólunk: az iskolában 2012-től vezetették be a mindennapos testnevelés óra keretében működő heti egyszeri táncoktatást. Ez a felmenő rendszer lehetőséget biztosított minden gyermek számára, hogy bepillantást nyerjen a tánc mozgás világába. A farsangi táncok mellett plusz értékekhez jutottak, melyeket majd később tudnak kamatoztatni. Már sikerült Országos Minősítő versenyen is részt vennünk, és ez az újfajta konstrukció a zene és a tánc vonatkozásában a gyerekek életében egy még nagyobb minőségi fejlődés és motivációs lehetőség lenne.

Intézményvezető: Hajdu Hajnalka
TérTáncKoncert kapcsolattartó: Katlanné Jakab Andrea