Karcagi Nagykun Református Általános Iskola

Tudjon meg többet

Közös öröm

Jelenleg a tanulók a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola negyedikes, ötödikes, hatodikos tanulói, három osztályból, három közösségből. Két évvel ezelőtt az egyik kisfiú édesapjának segítségével és közreműködésével sikerült bekapcsolódnunk a programba. Néhányan már háromszor szerepeltek a TérTáncban, a negyedikesek most először.

Az elmúlt tanévben osztályfőnökként azt tapasztaltam, hogy nagy örömmel várták a híreket a tánccal kapcsolatban. Amikor megtörtént a jelentkezésünk, készültek a próbákra, kíváncsiak voltak az új koreográfiára. Miután minden próbát fölvettünk videóra, a hiányzók megnézhették, gyakorolhatták. A többiek segítettek nekik. Segítőkészebbé, elfogadóbbá váltak, tudták, hogy számíthatnak egymásra. A zene, a mozgás, a többet együtt töltött idő még jobban összekapcsolta a gyerekeket. Közösségépítés szempontjából nagyon sokat jelentettek ezek a tevékenységek.

Hétről hétre érezték, hogy már könnyebben mennek a lépések, egyre ügyesebbé váltak. Akiknek kevésbé ment (voltak ilyenek is), biztatták, együtt örültek eredményeiknek. Sikerélményhez jutottak mindannyian, nőtt az önbecsülésük. Az osztályon belüli baráti kapcsolatok elmélyítését is szolgálták.

Ebben a folyamatban megtanulhatták a kitartás, az akaraterő fontosságát. Nagyon tetszett a gyerekeknek, hogy találkozhattak a Fesztiválzenekar művészeivel. Nagy örömünkre szolgált, hogy helyet adhattunk a regionális találkozó szereplőinek. Külön köszönjük, hogy iskolánkból sok gyermek végignézhette és hallgathatta a Zenevár műsorát. A legnagyobb élmény természetesen a koncert és tánc a Bazilika előtti téren. Nagyon sok szülő elkísért bennünket, volt idejük beszélgetni, ismerkedni egymással az utazás során. Osztályfőnökként én is közöttük voltam és hasznos információk birtokába jutottam egy-egy gyermekkel kapcsolatban.

Szeretnénk megköszönni, hogy 2018-ban a karcagiak, azaz a mi kis csoportunk ott táncolhatott a Bazilika előtti téren, a többi gyermekkel együtt.

Igazgató: Földváriné Simon Ilona Anna
TérTáncKoncert kapcsolattartó: Takácsné Csikós Anikó