II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium, Szécsény

Tudjon meg többet

Nyitottság, tolerancia, erősödő önbecsülés

Iskolánk már a kezdetektől részt vesz a TérTánc programban, amelyet már éves munkatervünkbe is beépítettünk. A tavalyi tanévben az egyik szomszédos iskolával (és Takács Berni pedagógussal) kooperálva vettünk részt, amely segítette az iskolák közötti kapcsolatok erősödését és ennek köszönhető az is, hogy az általunk vállalt résztvevői létszámot mindig garantálni tudtuk.

Iskolánk alapvetően egy szegregált helyzetben lévő kisvárosi iskola, amely Nógrád megye leghátrányosabb járásában, Szécsényben található. A fentiek után nem is kell részleteznem, hogy a program pedagógiai vonzata mennyire hasznos számunkra és persze a gyerekek számára is. Tapasztalatom szerint a TérTánc egyik legnagyobb erőssége, hogy a tanulók olyan környezetbe kerülnek, amely nyitottabbá és toleránsabbá teszi őket egymás iránt.

Nagyon fontosnak tartom azt is, hogy az elkészített projekt létrehozása, majd az ezt követő elismerés felejthetetlen élményt nyújt a tanulóknak, akik így megtapasztalhatják, milyen a siker és ezzel végső soron önbecsülésük erősödik.

Igazgató: Pancsovai Gergely
TérTáncKoncert kapcsolattartó: Pásztor Péter