Budapest IX. kerületi Molnár Ferenc Kéttannyelvű Általános Iskola

Tudjon meg többet

Feledhetetlen, borzongató élmény

A Budapest IX. Kerületi Molnár Ferenc Kéttannyelvű Általános Iskola a középső Ferencváros forgalmas, központi helyén fekszik, a Mester u. 19. szám alatt. Az épület 1902-ben épült és azzal büszkélkedhetünk, hogy József Attila koptatta az akkori padokat.

Jelenleg 650 gyermek tanul nálunk. Az intézmény szemléletét az inkluzivitás jellemzi. Különböző nemzetek tanulói színesítik iskolánkat. Tanul nálunk egyiptomi, szír, török, kínai, ghánai, francia, orosz, cseh. A nemzeti hovatartozás mellett széles a különböző gazdasági, kulturális háttér jelenléte is. Tanulóink között egyaránt megtalálható a megfelelő szociokulturális hátterű és a halmozottan hátrányos családok gyermeke is.

Célunk, hogy tanítványaink nyitottak legyenek a társadalomban jelen lévő kultúrák, életmódok, szokások, vallások iránt. Azon dolgozunk, hogy tanulóink harmonikus személyiségű, jó kapcsolatteremtő készséggel rendelkező, kreatív, toleráns felnőtté váljanak. Ehhez nagy segítséget kaptunk az elmúlt években a Budapesti Fesztiválzenekartól és a DIA munkatársaitól, mivel iskolánk, a budapesti iskolák közül egyedüliként, már két alkalommal vett részt a TérTánc projektben.

A résztvevő gyerekek a fél éves próbafolyamat végén lelkesen és büszkén léptek fel a Hősök terén, illetve a Szent István-bazilika előtt. Elmondásuk és tapasztalatom szerint olyan élményekkel gazdagodtak a projekt időszaka alatt, amely a mai napig is feledhetetlen számukra. A DIA által hozzáadott plusz tette teljessé az élményt. Az ő szakmai segítségükkel tanulóink közösséggé kovácsolódtak, új ismerősöket, barátokat szereztek.

Szeretném, ha tanulóink ebben az évben is átélhetnék azt a felemelő, borzongató élményt, amit többek között a közös táncolás, az együvé tartozás élménye nyújt.

Igazgató: Török Alfréd
TérTáncKoncert kapcsolattartó: Gál Zsuzsanna