Borsodi Általános Iskola, Edelény

Tudjon meg többet

Összetartozás, egymásra figyelés

Már az első TérTáncKoncerten is ott voltunk, bár az arra való jelentkezéskor még nem tudtuk, hogy mire vállalkozunk. A Budapesti Fesztiválzenekar neve volt vonzó számunkra. Már ekkor olyan élményben volt részünk gyerekeknek, kísérőknek egyaránt, hogy azóta sem hagytuk ki egyszer sem!

Gyermekeink csaknem 100%-a halmozottan hátrányos helyzetű, roma származású. A mozgás, a tánc szeretete a vérükben van, de komolyzenét az iskolán kívül sosem hallgatnak. Ezeken a rendezvényeken kialakult bennük a komolyzene iránti érdeklődés, a jól végzett munka öröme, az összetartozás érzése, igény a pontosságra, egymásra figyelés. Külön öröm volt számukra, hogy tavaly roma származású művészeket láthattak a színpadon.

A kérdésre, hogy miért várják annyira a következő TérTáncKoncertet, azt válaszolták a maguk lényegretörő módján, hogy „JÓ! Hogy nagyon jó!” Lelkesen, komolyan próbálnak, magatartási problémák csak nagyon ritkán adódnak. Szeretik és várják a regionális találkozókat is, az ott kapott élmények és tárgyi emlékek mindannyiuk számára becsesek.

A program évről évre egyre szélesebb körű. A szervezők mindig új ötletekkel állnak elő, amit a gyerekek nagyon élveznek.

Igazgató: Hernádi Attiláné
TérTáncKoncert kapcsolattartó: Slezsák Erzsébet