„Örömmel, alkotva, közösen”

Tudjon meg többet

Idén a Prezi társalapítója és a Budapest School egyik megálmodója, Halácsy Péter is nagykövetként támogatja a TérTáncKoncertet. Áprilisban közelebbről is megismerkedett a táncoló gyerekek egy részével Salgótarjánban. Fogadják szeretettel személyes gondolatait:

„Én a nagymamámmal jártam mindig BFZ-koncertekre, nem is tudom, hány éven keresztül. Szünetekben meg mesélt, mesélt, mesélt az életéről. Tőle tanultam, hogy más emberekre figyelni nem túl bonyolult. Csak csinálni kell. Ahogy a BFZ is csinálja most: lehetőleg örömmel, alkotva, közösen.”

Halácsy Péter

Hogy mi is az a Budapest School?

„Olyan oktatást szeretnénk biztosítani, amelyben a gyermekeink természetes módon sajátítják el a boldog élethez szükséges gondolkodásmódot és képességeket.

Igaz, hogy a boldogság szoros kapcsolatban áll a személyes sikerrel, azonban senki sem tudja, mit tartogat a jövő, és hogy 2040-ben mi számít majd sikernek. Azt viszont már most is tudjuk, hogy a kritikai gondolkodás, a kreativitás és a világ dolgai iránti érdeklődés olyan tulajdonságok, amelyek egy kompetitív környezetben is segítenek megküzdeni a jövő kihívásaival. Hiszünk abban, hogy az iskolában is ezeknek a tulajdonságoknak a fejlesztésére kell törekednünk.

Ezért határoztuk el, hogy olyan iskolarendszert hozunk létre, melyben ezek a tulajdonságok a csapatmunkával és a kihívásokat kereső gondolkodással kiegészítve központi szerepet játszanak az oktatásban és a nevelésben.”

(Fotó: Stiller Ákos)

Találkozzunk június 17-én 19 órakor a TérTáncKoncerten!