„Mintha egy szív dobbanna”

Tudjon meg többet

Kazincbarcikán nem csak játszottunk és táncoltunk, de egy kisfilmet is forgattunk (amit hamarosan be is mutatunk), sőt, egy nagy, közös csatakiáltást is belefért az időnkbe.

Hogy mi derült ki a forgatás alatt? Hogy ezeknek a gyerekeknek óriási öröm részt venni a TérTáncKoncerten, hogy sok új barátot szereznek, sokan táncolni együtt pedig még nagyobb élmény nekik.

„Belőlünk, tánctanárokból nagy érzelmeket vált ki, amikor látjuk a gyerekek arcán az örömöt. Érzik és élvezik, hogy ők vannak a középpontban. A 400 gyerek közös tánca pedig olyan, mintha egy szív dobbanna” – meséli Losonczi Benjámin, aki három regionális próbát is hősiesen levezényelt áprilisban.

Kiderült az is, hogy a gyerekek örülnek a sikernek és a figyelemnek, és hogy tele vannak álmokkal. Van, aki vadőr szeretne lenni, van, aki turisztikai menedzser, más orvos vagy mérnök.

A barátságok pedig olyan szépen szövődnek a különböző települések kis táncosai között, hogy a regionális próba után két csoport azért sietett el, mert közös programot szerveztek: szerettek volna együtt odaérni a miskolci moziba.

Képekben pedig így nézett ki a napunk, ahol most is a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány csapatával hangolódhattak rá a fiatalok a közös próbára. Köszönjük a képeket Benkő-Molnár Fanninak.