„Minket egyformán süt a nap” – újra Cserdiben jártunk

Tudjon meg többet

Április 5-én Cserdiben tartottuk az első regionális találkozónkat, ahol mindig meleg szeretettel fogad bennünket Bogdán László polgármester és az egész falu. Mindig elhangzik egy-egy olyan mondat, amit örömmel viszünk haza. Most éppen erre fogunk emlékezni: „Én igazi BFZ-fan vagyok. Ha én lennék a miniszter, minden héten zenélnétek.” Na meg arra az üzenetre, amit a polgármester ütősünknek, Herboly Lacinak adott ajándékba egy pár dobverőért cserébe:)

 

„Minket egyformán tép a szél
Minket egyformán ver az eső
Minket egyformán dermeszt a fagy
Minket egyformán süt a nap
Aztán mi megtanultuk érteni.”

 

A TérTáncKoncerten táncoló gyerekeknek ezúttal a Fesztiválzenekar muzsikusaiból alakult Lanner Kvartett zenélt, kiegészülve ütősünkkel. Beültünk a Meseautóba, és a rövid koncertbe még egy kis keringőzés is belefért.

A játékos bemelegítést most is a TérTánc egyik anyukája, Galambos Rita, a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány vezetője tartotta a gyerekeknek, akik Lackfi János csak nekik írt TérTánc-rapjével is megismerkedhettek. Külön öröm, hogy ezúttal ott volt velünk a TérTáncKoncert egyik nagykövete, Bódis Kriszta, a Van Helyed Alapítvány vezetője is, aki szerint minden gyerek büszke lehet rá, ha Cserdiben él, és minden fiatal büszke lehet arra, hogy ezen a különleges településen vendégeskedhet.

A nap persze nem lehetett volna teljes Vári Berci nélkül, aki nem csak kitalálta a koreográfiát, de minden regionális találkozón végig is vette a gyerekekkel. Ahhoz pedig, hogy ez megvalósuljon, Baranyában Kollár Daniella segített neki.

A regionális próbán részt vett iskolák: Szentlőrinci Általános Iskola Bükkösdi Általános Iskola Tagintézménye, Élmény Tár Tanoda (Az Emberség Erejével Alapítvány), Pécsi Bártfa Utcai Általános Iskola.

Beszéljenek helyettünk a fotók, amiket Benkő M. Fanni készített: