A Budapesti Fesztiválzenekar

Tudjon meg többet

A Budapesti Fesztiválzenekar a nemzetközi zenei élet egyik sikertörténete: a világ tíz legjobb zenekara között tartják számon, sőt a New York Times egy alkalommal egyenesen a legjobbként hivatkozott rá. Rendszeresen jelen vagyunk a legfontosabb koncerttermekben a Carnegie Halltól a Musikvereinig, a külföldi sikerek mellett a legfontosabb küldetésünknek mégis azt tartjuk, hogy itthon minden korosztályhoz és a társadalom minden rétegéhez eljuttassuk a klasszikus zene szépségét.

Abban hiszünk, hogy a muzsika képes összekötni egymástól teljesen különböző sorsú és hátterű embereket. Bátran merészkedünk ismeretlen utakra és évről évre új koncertformákat dolgozunk ki a legfiatalabb generáció számára.

Edukációs programunk egyedülálló: Hangszerkóstolót viszünk iskolákba, a klasszikus Kakaókoncertek mellett Autizmusbarát Kakaókoncerteket szervezünk, a Zenevár során nem csak zenélünk, de hangszereket is készítünk közösen a gyerekekkel, a TérTáncKoncertbe pedig hátrányos helyzetű fiatalok százait vonjuk be. Közösségi koncertjeinken egyre többször lépünk fel olyan alternatív helyszíneken – idősotthonokban, elhagyott zsinagógákban, kórházakban, gyermekotthonokban, börtönökben –, ahol igazán közel kerülhetünk a közönséghez.