“Jók az alapok” – a tánctanárok már készenlétben

Tudjon meg többet

Fontosnak tartottuk, hogy mielőtt a TérTáncKoncert koreográfiáját betanító tánctanárok elkezdenek együtt dolgozni a résztvevő gyerekekkel, találkozhassanak egymással, megbeszélhessék, feldolgozhassák az előző időszak tapasztalatait, nehézségeit és örömeit, és hogy kellő munícióval vértezzük fel őket az új év kihívásainak kezelésére. Akik el tudtak jönni, teljes erőbedobással voltak jelen.

Ami nagyon fontos, hogy a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány csapatának köszönhetően a tánctanároknak lehetőségük volt a gyerekek nézőpontjából is elgondolkodni a folyamatokon.

Abban mindenki egyetértett, hogy a TérTáncProjekt remek lehetőség a különböző hátterű gyerekek számára: találkozhatnak egymással, közösen hozhatnak létre egy izgalmas művészeti produktumot, mindezt a világ egyik legkiválóbb zenekarával. Viszont a körülmények közel sem ideálisak: a gyerekek fáradtan, kilúgozva esnek be a próbákra, ha egyáltalán elengedik őket más foglalkozásokról, sok helyen nincs megfelelő terem, felszerelés, vagy a szülők nem értik igazán, mire készülnek a gyerekek.

Akárhogy is van, a tánctanárok találkoznak a legtöbbet a résztvevő gyerekekkel, ők azok, akik a leginkább tudják közvetíteni a projekt alapértékeit: az elfogadást, a párbeszédet, az emberi méltóság fontosságát és a minőséget.

A munka most kezdődik, de jók az alapok. Öröm ilyen nyitott, együttműködésre kész szakemberekkel dolgozni!