Ez lesz a legjobb nap!

Tudjon meg többet

“Ez lesz a legjobb nap” – a TérTáncKoncert egyik legfiatalabb apátfalvi táncosa már a regionális táncpróba elején tudta, és reméljük, a nap végére sem csalódott.

Azt, hogy június 16-án több száz gyerek lép fel együtt a Budapesti Fesztiválzenekarral a főváros szívében, a Szent István-bazilika előtti téren, rengeteg felkészülés előzi meg. A gyerekek már február óta tanulják a koreográfiát Beethoven 7. szimfóniájának 4. tételére, ami egyáltalán nem könnyű. A TérTáncKoncert vezető koreográfusa, Vári Bertalan idén is jól megmozgatja a csapatot, akikből nyárra igazi kis kortárs táncosok lesznek.

A siker érdekében ilyenkor tavasszal régiónként összegyűlünk, és több csapattal együtt is elpróbáljuk a táncot. Voltunk már Vásárosnaményben, Apátfalván és Salgótarjánban is. A próbákat idén két fantasztikus pedagógus,Csenteri Andrea és Losonczi Benjámin tartják, és meg kell hagyni, csodákat művelnek a zömében hátrányos helyzetű térségekből érkező gyerekekkel, akik – ha jó az instrukció – akár egy pillanat alatt megtáltosodnak a szemünk láttára.

Minden helyszínen velünk van a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány szuper csapata is, akik abban segítenek, hogy a gyerekek közötti együttműködés és odafigyelés minél természetesebbé váljon, minél jobban működjön. Nem csak a TérTáncKoncerten – bármikor az életük során. Közös játék, koncentráció és figyelem, igazi tartalmas együttlét hangolja össze őket a táncra.

Apátfalván nem csak próbáltunk, meglepetés várt a csapatokra, hiszen a helyi fiatalok egy nagyon vagány citeraprodukcióval készültek a vendégeknek. Fogadják szeretettel az apátfalvi regionális találkozó legszebb pillanatait képekben. Fotók: Benkő-Molnár Fanni